Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
A World Not Ours - Eye On Palestine A World Not Ours

A World Not Ours

vA World Not Ours

Mahdi Fleifel

Docu I 2012 I 93′

Arabisch en Engels gesproken met Engelse ondertiteling

‘A World Not Ours’ is een intiem, emotioneel en vaak humoristisch portret van drie generaties in ballingschap. Filmmaker Mahdi Fleifel schenkt ons het gevoel voor zijn familie en vrienden alsof het de onze zijn. Zijn thema’s zijn universeel maar geworteld in een specifieke plaats: het vluchtelingenkamp Ain el-Helweh in Libanon. Gebaseerd op een schat aan persoonlijke records, familiearchieven en historische beelden is de film een gevoelige en verhelderende studie van verbondenheid, vriendschap en familie. Gedurende meer dan 20 jaar gefilmd door meerdere generaties van dezelfde familie is ‘A World Not Ours’ meer dan alleen een familieportret. Het is een poging om op te nemen wat wordt vergeten en te markeren wat niet gewist mag worden uit het collectieve geheugen.

A World Not Ours Trailer 2013 from Nakba FilmWorks on Vimeo.

Mahdi Fleifel is geboren in Dubai in 1979 en werd opgevoed in een vluchtelingenkamp in Libanon. Van daaruit verhuisde hij met zijn familie naar Denemarken en daarna naar Londen waar hij film studeerde. Zijn film ‘Arafat & I’ werd vertoond op filmfestivals over de ganse wereld en won verscheidene prijzen. Zo mocht hij vorig jaar op het filmfestival van Berlijn, bekend voor de uitreiking van de Gouden Beer, de jaarlijkse vredesprijs gaan ophalen voor zijn laatste film ‘A world not ours’.

https://www.facebook.com/aworldnotoursmovie

 

+

 

Shadi in the beautiful well (tbc)

Mahdi Fleifel

kortfilm I 2003

Shadi is een autistische jongen die opgroeit in een Palestijns vluchtelingenkamp. Hij wordt er gepest door de kinderen in zijn buurt die zijn huisdier stelen, een witte duif. Een onverwacht cadeau van familie uit het buitenland verandert alles. Een Palestijnse familie van zeven wordt plots geconfronteerd met een destabiliserende situatie die op vele vlakken een afspiegeling is van het conflict tussen de Israëli’s en de Palestijnen.

Shadi in the Beautiful Well (Trailer) from Palestine Calling on Vimeo.