Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
Alefba - Eye On Palestine Alefba

Alefba

Unieke ontmoeting tussen het trio Aka Moon, Magic Malik en muzikanten uit Europa en de Arabische wereld.

 

Al meer dan twintig jaar werkt het Belgische ensemble Aka Moon samen met muzikanten uit de hele wereld. Samen met Pygmeeën, in Indië, Mali of met Brusselse dj’s, telkens gaat het trio onder leiding van Fabrizio Cassol op zoek naar een uniek en nieuw geluid.
De schokgolf die het Tahrirplein in Egypte en de rest van de wereld teweegbracht, kon hen niet onberoerd laten. Vanuit de noodzaak om nu te spreken en omdat de taal van gisteren niet meer voldoet, ontstaan nieuwe muzikale vormen. De vibes van de straten van Caïro en van de muzikanten van de Middellandse Zee kruisen met die van Aka Moon.

Alefba

Fabrizio Cassol bracht 12 muzikanten samen, de helft Europeanen en de helft uit de Arabische wereld. Met Magic Malik op fluit en de grote namen van de oed en derbouka, creëren ze een wonderlijke sonore ervaring.

AlefBa is als muzikale en poëtische suite in het Arabisch een ontmoeting tussen het geluid van een wereld in volle verandering en de weerklank ervan in de Europese en wereldmuziek.

Meer informatie over dit project www.akamoon.com