Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
Fix Me + We began by measuring distance - Eye On Palestine Fix Me + We began by measuring distance

Fix Me + We began by measuring distance

Fix me

Een film van Raed Andoni gevolgd door een Q&A met Read Andoni

Docu I 2009 I 98′

In deze geestige, persoonlijke en innemende documentaire legt filmmaker Raed Andoni, zelf in psychotherapie voor zijn migraine, ook het hedendaagse Palestina op de divan. Een kleurrijke stoet personages trekt voorbij in Andoni’s verkenningstocht door de herinnering van individuele Palestijnen. Militaire bezetting, onderdrukking en de voortdurende aantasting van burgerrechten spelen een rol in al hun verhalen. In een omgeving waar alles draait om collectief bewustzijn en groepsidentiteit, wordt de zoektocht naar individualiteit de kern van deze fascinerende en ontroerende studie.

 

http://vimeo.com/65629580

Fix Me by Raed Andoni-Trailer from Rouge international on Vimeo.

Raed Andoni is geboren in 1967 te Westbank. In 1993 richtte hij Dar Films op, een onafhankelijk productiehuis te Rammallah City. Met Dar Films produceerde hij en verzekerde hiermee een internationale uitzendig voor een aantal award winnende films, zoals The Inner Tour, Live From Palestine and Invasion. Zijn eerste documentaire als een regisseur, Improvistation (2005), geproduceerd in samenwerking met Arte, was een groot succes op de festivals. ‘Eye on Palestine’ zal Andoni’s langspeelfilm ‘Fix Me’ (2010) tonen. Die speelde voor het eerst op Sundance film festival, Cannes en Dubai, voor de film in Europa vertoond werd. ‘Fix me’ won verschillende prijzen, waaronder de SCAM award voor “de beste documentaire van het jaar in Frankrijk” en de Tanit d’Or op het Cartage film festival 2011.

http://www.akkafilms.ch/

 

+

 

We began by measuring distance

Basma Alsharif

docu I 19′ I 2009

Lange stilstaande beelden, tekst, taal en geluid worden samen gebundeld om tot een verhaal te komen over een anonieme groep die hun tijd vult met afstanden meten. Onschuldige metingen gaan over in het politieke terwijl wordt onderzocht hoe beeld en klank communiceren met de geschiedenis. We Began by Measuring Distance verkent de ultieme ontgoocheling in feiten wanneer het visuele faalt om overeen te komen met het tragische.

we began by measuring distance (excerpt) from Basma Alsharif on Vimeo.

Basma Alsharif (geboren in Koeweit ’83 uit Palestijnse ouders, opgegroeid in Frankrijk en de VS) is een visuele artieste die gebruik maakt van stilstaande beelden, klank en taal om het anonieme individu in relatie met de politieke geschiedenis en het collectief geheugen te verkennen. Ze behaalde een Master of Fine Arts(MFA) aan de School of Art and Design, University of Illinois, Chicago in 2007. Sindsdien werkt ze in Caïro, Beirut en Amman. Haar werk werd internationaal getoond op tentoonstellingen en filmfestivals. Op de 9de Bienniale ontving ze de juryprijs. Bovendien sleepte ze ook de Fundación Marcelino Botín Visual Arts Grant in de wacht in 2009-2010.

http://basmalsharif.com

http://www.vdb.org/artists/basma-alsharif