Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
Genies and Madness (Jean Wejnoon) - Eye On Palestine Genies and Madness (Jean Wejnoon)

Genies and Madness (Jean Wejnoon)

Een film van Mamdouh Afdile

docu I 87′ I 2011

Arabisch en Hebreeuws gesproken met Engelse ondertiteling

Mamdouh Afdile is een jonge filmmaker wiens carrière maar niet uit de startblokken geraakt. Hij woont thuis en heeft het gevoel dat hij op een bepaalde manier vast zit. Zijn vrienden, broers en zussen zijn geen grote steun voor zijn ambities en zijn ouders geloven in geesten en demonen. In deze film wil hij van het juk van zijn ‘vervloeking’ af geraken. In de tocht daarnaar toe zal hij zelf demonen trachtten te verslaan. Daarbij wisselen realiteit en fantasie elkaar af op onvoorspelbare wijze. Naast een originele stijl wil deze film ook op komische wijze het gekkenhuis dat een familie soms kan zijn, weergeven.

Mamdouh Afdile is in 1980 geboren in Israel. Hij studeerde af als regisseur aan de Sam Spiegel Film and Television school in 2005. Hij werkte reeds freelance als cinematograaf voor televisiezenders. Ook wordt hij gevraagd om lezingen te geven en jureerde hij op het Jerusalem International Film Festival. Met Jean Wejnoon: Genies and madness won hij de Silver Remi award op het World Fest te Houston in 2012.