Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
Massaker - Eye On Palestine Massaker

Massaker

Een film van Monika Borgmann & Lokman Slim

docu I 98′ I 2005

Arabisch gesproken met Engelse ondertiteling

Het bloedbad in de twee vluchtelingenkampen Sabra en Shatilla in Beirut in 1982 is een van de meest beruchte voorbeelden van politieke massamoord in het Midden Oosten.
Monika Borgmann overtuigde zes deelnemers aan deze brutale moordpartij om hun ervaringen te delen. De documentaire combineert een onderzoek naar de mentale gesteldheid van de moordenaars met een weerspiegeling van de politieke factoren die momenten van afgrijselijk collectief geweld mogelijk maken en ertoe leiden dat deze onbestraft blijven.
‘Massakar’ is pijnlijk en shockerend om naar te kijken, maar tegelijk een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de politiek en de geschiedenis van het Midden Oosten.

https://now.mmedia.me/lb/en/interviews/talking_to_monika_borgmann

In 2004, Monika Borgman and Lokmann Slim co-founded the NGO UMAM Documentation and Research, which collects and preserves materials related to Lebanon’s history, particularly its civil war period. By 2008, her book, “Said Mekbel – Une Mort à la Lettre,” was published by Téraèdre (France) and Dar al-Jadeed (Lebanon). That work focused on a series of interviews she had conducted with the editor in chief of the Algerian journal Le Matin, who was assassinated in 1994.