Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
On the side of the road - Eye On Palestine On the side of the road

On the side of the road

Een film van Lia Tarachansky gevolgd door Q&A met regisseur zelf

DOCU I 2013 I 82′

Engels gesproken

Lia Tarachansky leefde in haar jeugd in de Israëlische nederzetting Ariel en vertelt haar verhaal aan de hand van de koloniale mentaliteit waarin ze opgroeide. Ze heeft het over de Israëlische identiteit die ontstond tijdens de Nakba. Ze interviewt en volgt enkele Israëlische soldaten die deelnamen aan deze slachting. De film gaat zich concentreren vanuit het standpunt van de Israëlische soldaten in plaats van het perspectief van de tienduizenden Palestijnen die op deze dag vluchteling werden. Op die manier toont ze de link tussen 1948 en de dag van vandaag als een voortdurend proces van onteigening.

 

Lia Tarachanski is een in Jaffa-wonende filmmaakster en de Israël/Palestina correspondente voor  “The Real News Network” (TRNN)waar ze korte documentaires maakt die de context achter het  nieuws onderzoeken. In 2012 produceerde en co-regisseerde Tarachanski een BBC-Arabische  documentaire over ‘Israel’s Social Justice (J14) movement’. In 2013 maakte ze haar eerste  documentaire, ‘On the Side of the Road’. De film is een verkenning van de kracht van ontkenning.  Het stelt de vraag wat Israëli’s leren, kennen en in sommige gevallen kiezen om niet te weten, over  de oorlog van 1948. Dat noodlottige jaar leidde tot de geboorte van de staat Israël en de vlucht van  tweederde van de Palestijnse bevolking.

http://sevendeadlymyths.webs.com/

www.naretivproductions.com

Film review from the Daily Beast