Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
Route 60 - Eye On Palestine Route 60

Route 60

De film wordt ingeleid door Nadia Farkh, na de vertoning volgt een Q&A met filmmaker Alaa Ashkar

docu I 74′

Route 60 toont Ashkars ontmoeting met ‘de andere kant van de muur’, de andere kant van zijn identiteit. “Het is een persoonlijke getuigenis over de bezetting die ik voor de eerste keer kon overwinnen. Vooreerst wist ik dat ik een Palestijn was, vandaag voel ik me Palestijn.” “De film is een poëtische reis die me meeneemt naar het dagelijkse leven van Palestijnen in West Bank. Ik ontmoet dromen en passies, hoop en wanhoop. Voor de eerste keer in mijn leven, als een Palestijnse burger in Israël, ging ik leven onder bezetting. Ver van mijn clichés uit het verleden…”

Route 60 teaser français from Alaa Ashkar on Vimeo.

Alaa Ashkar, geboren in Galilee (1977) in een Palestijnse familie, studeerde rechten in Netanja, Israël. Ashkar werd geraakt door de socio-politieke situatie in Israël en besluit rond te reizen om andere invalshoeken te leren kennen. In 2006 behaalde hij een diploma politieke wetenschappen in Frankrijk. Na meerdere jaren werkervaring in de culturele samenwerking met ngo’s rond de Middellandse Zee, beslist hij om zijn vragen rond identiteit en zijn observaties van menselijke relaties in film uit te drukken. Route 60 is zijn eerste speelfilm.

Nadia Farkh is the secretary general of the Belgo-Palestinian Association (ABP) since 1998. She is also coordinator of the ABP campaigns and organizes missions to Palestine for politicians, unionists and NGOs. Nadia often participates in Palestinian related debates or as consultant for the organization of events around the Palestinian issue.