Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
Soldier / Citizen - Eye On Palestine Soldier / Citizen

Soldier / Citizen

Een film van Silvina Landsmann

Docu I 2012 I 68′

Frans gesproken met Engelse ondertiteling

Enkele Israëlische jongemannen krijgen aan het eind van hun legerdienst nog een kans om een diploma te halen. Gedurende drie weken is maatschappelijke vorming de orde van de dag. De studenten discussiëren over discriminatie, mensenrechten, de Joodse staat en het conflict tussen Israël en Palestina, steeds met hun dienstwapen in de buurt. De camera registreert verhitte discussies waar de onbuigbare meningen van de jongemannen in schril contrast staan met die van de progressieve leraar. Het klaslokaal geldt als een microkosmos voor de samenleving, een samenleving waar alle Arabieren worden gezien als terroristen die geen rechten verdienen.

 

Soldier / Citizen from Festival Millenium on Vimeo.

Silvina Landsmann werd geboren in Argentinië maar emigreerde naar Israël toen ze elf jaar oud was. Na haar legerdienst studeerde ze film aan de universiteit van Tel Aviv. Ze raakte geïntrigeerd door de paradox van soldaten die leren over mensenrechten en democratie. Silvina Landsmann deed geen research voor het draaien van deze documentaire, ze vroeg simpelweg toestemming om te filmen en die kreeg ze zonder enig probleem. De documentaire leverde haar een eervolle vermelding op tijdens het filmfestival van Berlijn in 2012.