Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
Still Life + Terrace of the Sea - Eye On Palestine Still Life + Terrace of the Sea

Still Life + Terrace of the Sea

Na de vertoningen volgt er een Q&A met Diana Allen, gemodereerd door  Nadia Fadil

 

Still Life

Diana Allan

docu I 25′ I 2007

Arabisch gesproken met Engelse ondertiteling

Still life is het eerste deel van een drieluik waarin de verschillende manieren waarop het geheugen een band schept tussen Palestijnse vluchtelingen in Libanon centraal staan. Dit eerste videoportret onderzoekt de rol van een reeks persoonlijke foto’s in het leven van Said, een oudere Palestijn uit Acre die nu in Libanon leeft. Deze foto’s die die de ontheemding van 1948 overleefd hebben, zijn niet louter souvenirs of voorstellingen, maar functioneren voor de eigenaar als materiële herinneringen aan plaatsen en mensen in Palestina uit het verleden.

+

tersea

Terrace of the Sea

Diana Allen

docu I 57′ I 2010

Arabisch gesproken met Engelse ondertiteling

Terrace of the Sea werd gefilmd in 2008 in Jal el Bahar, een onofficiële Bedouinen gemeenschap opgericht in 1948 op een kuststrook in Zuid-Libanon. Opgebouwd rond een verzameling familiefoto’s van de Ibrahim’s, behandeld de documentaire de historische ervaring van de familie door zich te concentreren op hun delicate relatie met de omgeving en in het bijzonder op de rol die de zee speelt in hun leven. Regisseur Diana Allan is mede-oprichter en co-directeur van het Nakba Archief, een project dat meer dan 500 getuigenissen van eerste generatie Palestijnse vluchtelingen in Libanon opgenomen heeft.

 

Diana Allen is een gerenommeerd filmmaker, visueel antropologe en mede-oprichter van het Nakba Archive (Cornell University, Harvard University).