Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
The Shebabs of Yarmouk - Eye On Palestine The Shebabs of Yarmouk

The Shebabs of Yarmouk

Axel Salvatori-Sinz

Docu I 2012 I 77′

Frans gesproken met Engelse ondertiteling

In deze film volgen we Ala’a Hassan, Samer, Tasneem en Waed; vijf Palestijnse jongeren die leven in het, ondertussen vijftig jaar oude, Yarmouk vluchtelingenkamp in Syrië. Ze vormen samen de Shebabs, een hechte vriendengroep waarin ieder van hen steunt vindt om de moeilijke hindernissen van het opgroeien te overwinnen. De levensomstandigheden van deze derde generatie vluchtelingen die hun thuisland nog nooit gezien hebben, zijn hard en frustrerend.
Deze uiterst menselijk  documentaire focust op hun zoektocht naar een balans tussen loyaliteit aan hun vrienden en de drang om het kamp te verlaten, tussen orde en protest.

 

The Shebabs of Yarmouk, a film by Axel Salvatori-Sinz, Official trailer from axel salvatori-sinz on Vimeo.

Axel Salvatori-Sinz groeide op in de buitenwijken van Lyon. The Shebabs of Yarmouk is zijn eerste langspeeldocumentaire hoewel de Fransman in het verleden ervaring opdeed als regisseur voor de Franse Ambassade terwijl hij in Salvador verbleef.

Met The Shebabs of Yarmouk stak Salvatori-Sinz de Regard Neuf for Best First Film en de RTP Award for Best Investigation Film op zak.
Hij is momenteel aan het werk aan Chjami è rispondi, zijn volgende film.