Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
War Matador - Eye On Palestine War Matador

War Matador

Een film van Avner Faingulernt & Macabit Abramson

docu I 70′ I 2011
Israël

Hebreeuws en Arabisch gesproken met Engelse ondertiteling

In januari 2009, tijdens de oorlog in Gaza, grepen twee Israëlische regisseurs hun camera om beelden te filmen langs de gemeenschappelijke grens.
De bommen zijn gefilmd vanop een afstand vanuit toeristisch oogpunt. De impact van de bommen in de verte is gedempt, waardoor de visuele tegenstelling tussen close-up / long shot de aandacht vestigt op de gesproken woorden. Deze zijn bot, zonder mededogen.
Het resultaat van hun reis is een verontrustend essay over oorlog en toerisme.
Een absurde, surrealistische tocht.

 

War Matador Trailer from A Faingulernt & M Abramson on Vimeo.

Avner Faingulernt (1961) is een filmmaker uit het zuiden van Israël. Hij is het hoofd van het Film and TV department aan het Sapir Academic College, initiatiefnemer en directeur van het Cinema South Festival en Chief editor Cinema South Notebook magazine. Faingulernt heeft een bachelordiploma van de Tel Aviv University, Department of Film and Television and the Department of Psychology en een doctoraat filosofie (PhD) van de University of East London.

Interview met Macabit Abramson

MFF2012_Intervista a Macabit Abramson from Milano Film Festival on Vimeo.