Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deb65583/domains/eyeonpalestine.be/public_html/2014/wp-content/plugins/seedprod-coming-soon-pro/inc/class-plugin.php on line 368
When I saw you - Eye On Palestine When I saw you

When I saw you

Een film van Annemarie Jacir

film I 93′ I 2012

Arabisch gesproken met Nederlandse en Franse ondertiteling

Jordanië 1967. De elfjarige Tarek en zijn moeder Ghaydaa zijn gevlucht uit Palestina na voortdurende Israëlische aanvallen. Ze komen terecht in een vluchtelingenkamp op de grens tussen Jordanië en Israël. In de chaos van hun vlucht zijn ze Tarek’s vader kwijtgespeeld. Er komen elke dag meer en meer vluchtelingen aan in het kamp. Tarek en zijn moeder hopen dat op een dag hun vader er bij is. Een paar kilometer verder, nog dichter bij de grens is er een trainingskamp van Palestijnse vrijheidsstrijders. Tarek geraakt geboeid door wat hij daar ziet.

Annemarie Jacir is geboren op 17 januari 1974 in Bethlehem, Palestina. Ze heeft verschillende award winnende films geschreven, geregisseerd en geproduceerd. Until When, A Few Crumbs for the Birds, and a Post Oslo History zijn slechts enkele voorbeelden. Haar kortfilm, Like twenty impossibles was de eerste Arabische kortfilm ooit die geselecteerd was voor het Internationale filmfestival van Cannes. Het is één van de tien beste films van 2003. Jacir heeft ook de eerste film gemaakt met een vrouwelijke regisseur, nl. Salt of this sea. Jacir schrijft ook poëzie en verhalen. Die zijn in talrijke literaire kranten en tijdschriften verschenen, waaronder Mizna, the Crab Orchard Review, and The Poetry of Arab Women. Ze heeft verschillende awards gewonnen voor haar senario’s en was finaliste bij de Grand Prix du Meilleur Scenariste in Parijs.