OVER EoP

OVER EoP

Eye on Palestine Film en Arts Festival is een festival dat kwaliteitsvolle en prikkelende Palestina-gerelateerde film en kunst in België promoot. Sinds haar ontstaan in 2010, is het festival uitgegroeid van een exclusief filmisch programma naar een festival dat ook ruimte schept voor visuele en levende kunst, theater en muziek optredens tezamen met lezingen en debatten. Een internationale curatoren commissie bewaakt de kwaliteit en de relevantie van het festival.

De drijvende kracht achter het festival is tweeledig. Enerzijds is er de wil om vragen op te werpen met betrekking tot de beeldvorming over Palestina en de Palestijnen. De beeldvorming over Palstina heeft immers ook ingrijpende gevolgen voor de samenleving in het superdiverse België. Anderszijds wil het festival een impuls geven aan de culturele sector in België door middel van een platform dat diverse publieken blootstelt aan kritisch en belangrijk werk dat zelden te zien is in commerciële circuits.

Het festival brengt Palestina naar België door het publiek kennis te laten maken met opkomende en gevestigde Palestijnse en internationale regisseurs, kunstenaars, schrijvers, musici, wetenschappers en activisten.

Eye on Palestine is een non-profit sociaal-cultureel project gerealiseerd door een brede waaier van Belgische organisaties en instellingen en vele vrijwilligers.

Vorige edities

Eye on Palestine programma editie 2015 »
Eye on Palestine programma editie 2014 »
Eye on Palestine programma editie 2012 »
Eye on Palestine programma editie 2011 »
Eye on Palestine programma editie 2010 »